Choose an ECDL Test Center
Sign-up Now for ECDL
 • Începe şcoala cu ECDL! - Concurs

  Eşti elev? Poţi căştiga un un laptop sau una dintre cele 4 tablete puse în joc dacă te înscrii în programul de certificare ECDL între 11 septembrie şi 15 decembrie 2017 şi susţii un examen ECDL în aceeaşi perioadă.

  Elevii pot să facă un pas înainte şi să îşi obţină Permisul ECDL (European Computer Driving Licence). Astfel, competenţele lor digitale sunt recunoscute la nivel internaţional şi certificate pe termen nelimitat, elevii având oportunitatea şi de a echivala proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BAC. 
  Mai mult, dacă se înscriu şi susţin cel puţin un examen ECDL în perioada 11 septembrie - 15 decembrie 2017, pot câştiga un laptop sau o tabletă.
   

  ECDL ROMANIA încurajează tinerii să opteze pentru instruire şi certificare IT la standard european şi internaţional şi în anul şcolar 2017-2018, în situaţia în care astăzi, aptitudinile IT sunt o condiţie obligatorie pentru a face faţă cerinţelor tot mai ridicate în competiţia de pe piaţa muncii. Dovedirea competenţelor digitale şi încrederea în propriile abilităţi pot fi asigurate doar prin obţinerea unei certificări la standard internaţional, care reprezintă o referinţă sigură pe întreg parcursul academic şi profesional al unei persoane.
   
  În perioada 11 septembrie – 15 decembrie 2017, toţi elevii din învăţământul preuniversitar din România, care intenţionează să îşi certifice competenţele de utilizare a computerului  prin Permisul ECDL, se înscriu automat în cursa pentru câştigarea unui laptop sau a uneia dintre cele 4 tablete oferite de ECDL ROMANIA. Oferta este valabilă doar pentru elevi, în perioada respectivă.
  Regulamentul complet al concursului Începe şcoala cu ECDL! poate fi consultat la următorul
  link sau poate fi descărcat de mai jos.
   
  ECDL PROFIL permite candidaţilor să îşi construiască un profil de module ECDL în funcţie de propriile nevoi. În acest fel, este posibilă certificarea exact pe competenţele pe care un anumit job sau program de studiu le cere. Mai mult, ECDL a lansat de curând şi module de certificare IT pe competenţe digitale pentru tehnologii actuale, precum Computing (programare şi gândire algoritmică), 3D Printing (modelare şi imprimare 3D), Online Collaboration sau Digital Marketing.
   
  Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care, pe lângă dezvoltarea portofoliului personal, doresc să îşi echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create două Profiluri ECDL destinate elevilor - Permisul ECDL PROFIL START BAC şi Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent. Până acum, peste 70 000 de elevi au beneficiat deja de această oportunitate.
   
  Programa pentru evaluarea competenţelor digitale şi obţinerea Permisului ECDL adresat elevilor corespunde materiei pe care liceenii o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa şcolară pentru clasele a IX-a şi a X-a. Astfel, ei se pot pregăti chiar în cadrul orelor de la şcoală pentru obţinerea unei certificări cu recunoaştere internaţională. Având deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competenţe digitale.


  ECDL_Scoala_WebBanner_851x351px.png