Alege un centru de testare ECDL
Înscrie-te acum în programul ECDL
 • BEBRAS Romania

  Concurs Bebras.JPG

  ECDL ROMANIA este organizatorul national al concursului international de gandire computationala – BEBRAS, ce isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii algoritmice si sa ii atraga spre domeniul informatic.
  Anul acesta, concursul se va desfășura în perioada 13-17 Noiembrie 2017 în toate unitățile școlare interesate din România. 
  Participarea la acest concurs este gratuită.

  Concursul Bebras se adreseaza elevilor din urmatoarele categorii de varsta:

  • Benjamin – clasele V si VI (10-12 ani)
  • Cadet – clasele VII si VIII (12-14 ani)
  • Junior – clasele IX si X (14-16 ani)
  • Senior – clasele XI si XII (XIII) (16-20 ani)

  Inscrierile se fac exclusiv in perioada 2 - 20 octombrie 2017.

  Competitia se desfasoara exclusiv online in cadrul fiecarei scoli, sub supravegherea unui profesor, conform unui orar flexibil si poate fi sutinuta in limba romana sau engleza.

  Pentru desfasurarea optima a competitiei, este necesar doar ca scolile sa detina o sala de calculatoare, dotate cu conexiune la Internet. Competitia poate fi sustinuta pe orice versiune de Windows (XP, Vista, 7, 8), Linux si inclusiv pe iPad, ea nedepinzand de Java.

  Concursul dureaza 60 de minute si cuprinde 15 intrebari, axate pe gandire computationala.

  Acest concurs va testeaza abilitatile logice si de calcul prin intermediul diferitelor tipuri de probleme, amuzante si provocatoare in acelasi timp. Problemele se succed pe 3 nivele de dificultate: A, B si C. Problemele de nivel "A" sunt mai usoare decat cele de nivel "B", care, la randul lor, sunt mai usoare decat cele de nivel "C".

  Iata cateva exemple de intrebari aici.
   
  Se acordă 45 de puncte din oficiu, iar scorul maxim ce poate fi obținut este de 180 de puncte.

  logo Ro.pngCare sunt pașii pentru înscrierea în acest concurs?


  • Profesorii accesează pagina de administrare http://www.bebras.ro/admin/ și se înregistrează ca și coordonatori
  • ECDL ROMANIA validează această cerere de înregistrare
  • Profesorii coordonatori înscriu elevii doritori în fișierul Excel șablon disponibil in secțiunea Documente aferentă contului său.
  • În cazul elevilor minori, profesorii trebuie să obțină consimțământul unuia dintre părinți/tutori. Formularul standard care trebuie completat se descarcă de către profesorul coordonator, din secțiunea Documente aferentă contului său din pagina de administrare http://www.bebras.ro/admin/.  Elevii ai căror părinți nu și-au exprimat consimțământul nu pot participa la competiția Bebras.  
  • Profesorii trimit la adresa concurs@bebras.ro fisierul Excel continand lista elevilor inscrisi, precum si formularele de consimțământ scanate sau fotocopiate in perioada 02-20.10.2017.
  • ECDL ROMANIA introduce în sistem elevii participanți de la fiecare școală
  • Profesorii generează apoi lista de utilizatori și parolele de concurs pentru elevi
  • În ziua competiției, concurenții accesează site-ul www.bebras.ro și, pe baza numelui de utilizator și parolei primite de la profesorii coordonatori, susțin competiția Bebras, conform categoriei pentru care s-au înscris.  
  • La finalul competiției, ECDL ROMANIA generează rezultatele. Apoi, profesorii coordonatori pot descărca din interfața de administrare rezultatele candidaților, precum și diverse statistici.
  • Dupa prima runda (13-17 noiembrie 2017) vor fi disponibile diplome de participare pentru toti profesorii coordonatori si toti elevii participanti.
  • Elevii cu cele mai bune rezultate (scor minim de 150 de puncte) se vor califica si vor putea participa la a doua runda a competitiei Bebras Romania, desfasurata in perioada 5-9 martie 2018.

  BEBRAS Romania se desfăşoară cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi este inclus în calendarul competiţiilor educative naţionale (CAEN), fără finanţare.

  La Concursul Bebras Romania 2017, desfăşurat în perioada 13-17 Noiembrie 2017, au participat 15 148 de elevi şi 730 de profesori din 457 de unităţi şcolare. 
  Puteţi consulta rezultatele finale ale primei runde BEBRAS Romania 2017 la următorul link.
  Din cei 15 148 de elevi români participanți la prima etapă din săptămâna mondială Bebras (13-17 noiembrie 2017), 754 de elevi s-au calificat în etapa a doua, care a desemnat următorii premianţi.

  La prima etapă Bebras Romania 2016, desfăşurată în perioada 7-11 Noiembrie 2016, au participat 11 222 de elevi şi 470 de profesori din 266 de unităţi şcolare. 
  Puteţi consulta rezultatele finale ale primei runde BEBRAS Romania 2016 la următorul link.
  Din cei 11.222 de elevi români participanți la prima etapă din săptămâna mondială Bebras (7-11 noiembrie 2016), 365 de elevi s-au calificat în etapa a doua, care a desemnat următorii premianţi.

  Contact Bebras Romania 
  Telefon: 0758.257.572 - Raluca Constantinescu 
  Email: concurs@bebras.ro
  www.bebras.ro